Jyllinmaa_Tunnus_vaaka_RGB_kelt

Kauneus on asiakkaan silmässä

The Unthinkable:n luova johtaja Timo Kiuru puhui Markkinoinnin viikolla 4.9.2018 kauneudesta, luovuudesta ja kulttuurista.


”Maailmanluokan markkinoijaksi”  -puheenvuorossaan Kiuru avasi, millä vahvuuksilla suomalaiset yritykset voivat tuottaa nykyistä enemmän lisäarvoa asiakkailleen. Puhe oli vauhdikas ja täynnä asiaa. Tässä kolme tärkeintä pointtia esityksestä:

1. Kauneus on kilpailuetu.

Asiakas ei osta tavaraa, konetta tai palvelua vain siksi, koska se toimii hyvin. Eikä siksi, koska se on hyvin suunniteltu. Eikä varsinkaan siksi, koska se on ruma. Kauniin asian voi sen sijaan ostaa, vaikka sitä ei juuri tarvitsisikaan. Kauneus tuo asiakkaalle elämyksiä.

2. Kulttuuri on kilpailuetu

Kiurun mukaan yritysten pitäisi kääntää katseensa tulevaisuudesta menneisyyteen. Tämä hieman yllättävä lähestymistapa sopii tietysti The Unthinkable -yrityksen luovalle johtajalle, koska perusteluna on yrityskulttuurin voima. Kun ymmärretään, miksi yritys on menestynyt aiemmin, samoilla vahvuuksilla on hyvät mahdollisuudet menestyä jatkossakin.
Pelkällä vanhan kopioinnilla hommat ei tietenkään luista. Ajankuva, markkinaympäristö ja potentiaalisten asiakkaiden toiveet pitää olla kirkkaana mielessä.

3. Kolminkertainen kehuminen on kilpailuetu

Positiivisuus on mieletön voimavara. Toisissa yrityksissä positiivisuutta on, toisissa ei. Jokaisessa yrityksessä sitä voisi olla vielä enemmän. Mutta ei tähän tarvita yrityksiä, koska ihmiset tekevät yrityksen. Kiitoksen antaminen on taitolaji, yllättävän vaikea sellainen. Yrityksissä esimiesten pitää harjoitella kiitoksen antamista. Useimpien meistä pitää harjoitella myös kiitoksen vastaanottamista.

Timo Kiurun kehotus oli antaa kiitosta kolmella eri tavalla. Näin kiitoksen antajan pitää panostaa kiittämiseen normaalia enemmän, mutta se myös antaa kiitoksen saajalle aivan mielettömän hyvän fiiliksen.
Itse lisään vielä, että ihmisen sanoessa ääneen kiitollsuutensa se vaikuttaa myös sanojan omaan mielentilaan.

Kiitos Timo!

  1. Puheesi oli hyväntuulinen ja se herätti paljon positiivisia ajatuksia: ”Yes, me voidaan vielä parantaa vaikka kuinka paljon!”.
  2. Esitelmäsi ajatuksiin pystyi samaistumaan, vaikka esimerkkikeissit ja lainatut mestarit olivat maailmanluokan tekijöitä.
  3. Puheestasi huokui ”Kaikki on mahdollista” -asenne. Tämän asenteen levittäminen Suomessa on tärkeää, koska kaikki oikeasti on mahdollista!

-Jouni